Gaziantep’te Alternatif Bir Gün: Gaziantep Hayvanat Bahçesi

5 Paylaşımlar

Mayıs ayındaki Gaziantep ziyaretimizin tadı damağımızda kaldığı için Pegasus‘un Black Friday indiriminde çok uyguna bilet alıp tekrar bir ziyarete gittiğimiz Gaziantep’te bu sefer yarım günümüzü Can’ın çok hoşuna gidebilecek bir yere ayırdık: Gaziantep Hayvanat Bahçesi.

Öncelikle şunu belirteyim: Hayvanat Bahçesi gezdiğiniz ve alıştığınız Antep’in epey dışı sayılabilir; hoş İstanbul’la kıyaslandığında Göztepe’den Kadıköy’e gitmek gibi hatta trafik olmadığı için daha bile kısa sürebilir ama orada olunca resmen şehir dışı!

Gaziantep Hayvanat Bahçesi ile ilgili şu bilgiler verilmiş : ‘Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, hayvan severlerin istek ve arzularını karşılamak, çocuklara hayvan sevgisini kazandırmak için, 2001 yılında Burç Ormanı içerisinde kurulmuştur. Orman içerisinde 1000 dönüm arazi üzerinde bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi 270 tür ve yaklaşık 7000 hayvanı barındırmaktadır. Bu yapısıyla, dünya sıralamasında dördüncü, Türkiye’nin ‘En Büyük Hayvanat Bahçesi‘ olma ünvanına sahiptir.’

Bu kadar iddialı bir tanıtım yapılınca ve çocukla da gidince açıkcası insan ister istemez merak ediyor; üstelik biz pek çok görülecek müzeyi bir önceki gelişimizde gördüğümüz için bu sefer daha rahattık. Yağmurun da durması ve havanın açması ile birlikte pazar günü kahvaltıdan sonraki durağımız Hayvanat Bahçesi oldu (İki öğün arası hızlı bir tur yapalım dedik).

Hayvanat Bahçesine gidebilmek için alternatifleriniz; araba kiralamak, taksi ile gitmek ya da belediye otobüsü ile gitmek.

Biz öncelikle Belediye otobüsü ile gitmek için Merkez’deki otobüs durağına gittik, orada bize B10 numaralı otobüsün gittiğini söylediler, bir başka otobüs şoförü bizi Kendirli Kültür Merkezi’nin oradaki otobüs durağına bırakmayı teklif etti, daha çok şansımız olabileceğini söyledi. Otobüslerde para geçmiyor, GAZİANTEP KART kullanmanız gerekiyor, detaylı bilgiyi bu linkte bulabilirsiniz; her yerde satılıyor. Bu sitede dediğine göre normal temassız kredi kartlarımızı da kullanabilirmişiz ama bize demedikleri için biz 3 kişi için 10 TL verip 3 kullanımlık bir Kent Kart aldık. Otobüsü kaçırdığımız (5 dakika ile) ve 30-35 dakikada gelir dedikleri için taksi ile gittik biz, fiyat konusunda aklınızda bir miktar olması için yazıyorum, Kendirli Kültür Merkezi’nin önünden Hayvanat Bahçesi giriş kapısına kadar taksi 35 TL yazıyor. Otobüs, 3 kişi 10 TL. Gaziantep içi ulaşım için şu uygulamayı indirebilirsiniz:

Hayvanat Bahçesi, şehrin yaklaşık 11 km dışında, ormanlık bir alanda, Burç Ormanı denilen yer, güzel havalarda Anteplilerin piknik yaptıkları bir yermiş, masalar vardı ve hatta mangallar vardı, konu Antep olunca mangalsız hayat düşünülemez değil mi?

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin giriş fiyatları Yetişkinler için 6TL, Öğrenci için 3 TL.  Açılış-kapanış saatleri ve diğer bilgiler için lütfen bu linke tıklayın.

Hayvanat Bahçesi’nin genel haritası aşağıdaki gibi, detaylı olarak internet sitesinden de inceleyebilirsiniz:

Hayvanat Bahçesi’ne girdikten sonra Maymun Evi ilk ziyaret noktanız. Sonrasında çıkıp yanındaki Akvaryum ve Sürüngen Evi’ni geziyorsunuz; akvaryum çok büyük olmasa da gayet güzel.

Akvaryumdan çıkınca ortadaki büyük havuzda mutlaka Siyah Kuğuları görün, hele ki hava güzelse, çok daha hoş bir manzara…

Göletin diğer tarafında küçük de olsa güzel bir Zooloji ve Doğa Müzesi var; özellikle çocukların çok ilgisini çekiyor. İster turunuzun başında isterseniz sonunda bu küçük müzeyi gezmeyi atlamayın.

Hayvanat Bahçesinin içinde ücretsiz girebileceğiniz küçük bir Safari Park var; özel olarak çevrilmiş bir alanda evcil hayvanlar kendi başlarına serbest olarak dolaşıyorlar ve bir görevlinin kullandığı özel bir otobüs ile siz de onların arasında dolaşıyorsunuz. Tur yaklaşık 7-8 dakika sürüyor, o kadar küçük yani ama gene de çocukları mutlu ediyor. Bizim Almanya’da gittiğimiz Serengeti Safari Park ile ilgili maceralarımızı okumak isterseniz bu linke tıklayabilirsiniz.

Güzel bir havada, dinlene dinlene gezebileceğiniz bir yer Gaziantep Hayvanat Bahçesi. Şayet yağmursuz bir havada Gaziantep’teyseniz minimum 2 saat ayırarak çok rahat gidip gelebilirsiniz. Neyle giderseniz gidin, otobüsün kalkış saatlerini öğrenirseniz (biz bekleyen otobüs şoförüne sorduğumuzda 45 dakikada bir dedi ve saatleri söyledi) içerideki zamanınızı ona göre ayarlayabilirsiniz.

 

Yorumlar

5 Paylaşımlar