2018 Yılı Resmi Tatil günleri ve Bayram Tatilleri hangi tarihlerde olacak?

0 Paylaşımlar

2018 yılına girmemiz yaklaşırken özellikle beyaz yakalılar resmi ve bayram tatil günlerinin hangi tarihlere denk geldiğine bakarak tatil planlarını yapmaya başladılar. Uzun vadeli plan yaparak uçak biletini daha ucuza almanın yollarına daha önce ucuz uçak bileti nasıl bulunur başlıklı yazımızda değinmiştik.

2018 yılında tatil günlerine bakarak, nerelere gidebileceğiniz konusunda diğer yazılarımızı da okuyarak fikir alabilirsiniz.

Yılbaşı

2018 yılının ilk günü Pazartesi’ye geliyor, Pazar gecesi 2017 yılının son günü olacak ve yeni yıla tatil ile başlayacağız, hafta sonu ile birlikte 3 günlük bir tatile çıkabilirsiniz. Yeni bir yıla başlamak için süper bir haber!!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Pazartesi gününe denk geliyor, yine hafta sonu ile birlikte 3 günlük bir tatile çıkabilirsiniz.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (İşçi Bayramı)

1 Mayıs, 2018’de Salı gününe geliyor, Pazartesi günü izin alarak köprü yapanlar 4 günlük bir tatile çıkabilirler ki pek kaçmaz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Cumartesi gününe denk geliyor, bu tatilde normal bir haftasonu geçiriyoruz.

Ramazan Bayramı

2018 yılında Ramazan Bayramı’nın arefe günü 14 Haziran Perşembe’ye geliyor ve yarım gün tatil, pek çok şirket arefe günlerini de tam gün tatil olarak saydığından 15 Haziran Cuma, 16 Haziran Cumartesi ve 17 Haziran Pazar günleri ile birlikte 4 günlük bir tatil imkanı oluyor. Önüne ya da arkasına alacağınız 1 haftalık senelik izinle gayet güzel bir tatil olabilir.

15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükler Günü

15 Temmuz’un resmi tatil ilan edilmesinden sonra ikinci defa gelen bu resmi tatil günü, geçen sene de hafta sonuna denk gelmişti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu sene de hafta sonu, yani Pazar gününe denk geliyor.

Kurban Bayramı

2018’in en iyi denk gelen tatil günleri, Kurban Bayramı. Kurban Bayramı arefe günü, olabilecek en iyi gün olan Pazartesi gününe denk geliyor. 21 Ağutos Salı, 22 Ağustos Çarşamba, 23 Ağustos Perşembe ve 24 Ağustos Cuma günü bayramın diğer günleri, arefe günü yapılacak bir köprü ile 9 günlük bir tatil planı yapılabilir.

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos 2018’de Perşembe gününe geliyor, yine Cuma günü izni ile köprü yaparak 4 günlük bir tatil planı yapmak mümkün.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Pazartesi gününe denk geliyor, aslında 28 Ekim yarım gün ama Pazar gününe denk geldiği için 2018 de haftasonu ile birleştirerek 3 günlük bir tatil yapma imkanı var.

Yarıyıl Sömestr & Yaz Tatili

2018 yarıyıl tatili 20 OCak Cumartesi günü başlayarak 5 Şubat Pazartesi gününe kadar 2 hafta sürüyor, bu dönemde izin alabilen çalışanlar, aileleri ile birlikte tatil planları yapabilirler, bu dönem pek çok kişi tatile çıkacağından uçak bileti ve otel rezervasyonlarınızda fiyat avantajı açısından geç kalmamanızı öneririz.

8 Haziran  Cuma günü okullar kapanarak yaz tatiline giriyor; 2018 yılında Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Zafer Bayramı bu döneme denk geldiğinden tatil planları için iyi fakat gittiğiniz her yerde yoğun bir kalabalık olacağını ve ulaşım ve otel fiyatlarında yükselme olacağını düşünerek, uçak bileti ve otel rezervasyonlarınızda geç kalmamanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Şimdiden bol gezmeli bir yıl dileriz; unutmayın ki bulunduğunuz şehir bile başlı başına keşfedilmeyi bekleyen bir cevher; her fırsatı değerlendirmeliyiz.

Yorumlar

0 Paylaşımlar